Τη Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017 σπουδαστές του Προγράμματος Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού για φοιτητές Ξένων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Πεκίνου επισκέφθηκαν μαζί με την κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη, μέλος Ε.Ε.Π., και την κ. Άννα Δούβαλη, διδάσκουσα του προγράμματος, το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων έπειτα από σχετική πρόσκληση. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του θέματος «Άνθρωποι του κόσμου» με το οποίο ασχολούνται αυτή την περίοδο οι μικροί μαθητές.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, τόσο οι Κινέζοι σπουδαστές του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) όσο και τα νήπια, τραγούδησαν τραγούδια στα κινέζικα και στα ελληνικά αντίστοιχα. Επίσης, οι Κινέζοι είπαν κάποιες λέξεις και ονόματα στη γλώσσα τους ενώ έγραψαν όλοι μαζί τα ονόματα των παιδιών στα ελληνικά και στα κινέζικα.

Ευχαριστούμε θερμά το 3ο Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων και ιδιαιτέρως την διευθύντρια, κ. Μάρθα Κωνσταντινίδη, για την πρόσκληση καθώς δόθηκε η ευκαιρία και στους μικρούς μαθητές να γνωρίσουν ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικό πολιτισμό και διαφορετική κουλτούρα αλλά και στους αλλοδαπούς σπουδαστές μας να έρθουν για άλλη μία φορά σε επαφή με την τοπική κοινωνία και με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Νηπιαγωγείο_1.jpg Νηπιαγωγείο_2.jpg

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff