Στο πλαίσιο του εορταστικού κλίματος των Χριστουγέννων, την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2015 τo Kέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διοργάνωσε για τους σπουδαστές του σε μια ιδιαίτερα ζεστή και γιορτινή ατμόσφαιρα χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος». Οι σπουδαστές με τη συνοδεία ελληνικών παραδοσιακών χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη Χορωδία του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης με επικεφαλής την κ. Ειρήνη Νικολάου (Ε.Ε.Π. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), στόλισαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο και αφηγήθηκαν χριστουγεννιάτικες ιστορίες.

Επίσης το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, στο πλαίσιο της γενικότερης πολιτισμικής δραστηριοποίησης, προβολής και γνωριμίας των αλλοδαπών σπουδαστών του με τους φορείς της τοπικής μας κοινωνίας, οργάνωσε πρόγραμμα επισκέψεων στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων καθώς και στο Δημαρχείο και στην Περιφέρεια. Στις δράσεις συμμετείχαν αλλοδαποί σπουδαστές του Χειμερινού Προγράμματος του Κέντρου, φοιτητές Erasmus του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φοιτητές του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ελληνικής γλώσσας βάσει πρωτοκόλλου συνεργασίας και το διδακτικό προσωπικού του Κέντρου. Συγκεριμένα:

Α) Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων. Η Πρόεδρος κ. Νατάσα Μπέγκα καλωσόρισε εγκάρδια τους επισκέπτες και τους ενημέρωσε για το έργο και τις στοχευμένες δράσεις του σωματείου, ενώ η Διευθύντρια κ. Βασιλική Μάστακα με ιδιαίτερη θέρμη ξενάγησε του σπουδαστές στους χώρους της ΕΛΕΠΑΠ. Στη γενικότερη συνεισφορά και στο πολύτιμο έργο που επιτελεί η κοινωνική δράση του εν λόγω σωματείου, οι επισκέπτες-σπουδαστές προσέφεραν προς ενίσχυση του εκπαιδευτικού υλικού της ΕΛΕΠΑΠ, διδακτικά εγχειρίδια για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή ευχητήριων καρτών μεταξύ των σπουδαστών και των μαθητών της ΕΛΕΠΑΠ.

Β) Τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Περιφέρεια και στο Δημαρχείο Ιωαννίνων. Αρχικά, οι σπουδαστές του Κέντρου επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ο οποίος υποδέχθηκε τους σπουδαστές και συνεχάρη τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κ. Γεώργιο Καψάλη, για την προώθηση της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στο εξωτερικό μέσω των «πρεσβευτών» αλλοδαπών σπουδαστών που φιλοξενούνται στα προγράμματα του Κέντρου.

Στη συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Παπαδιώτης τόνισε την αρμονική συνύπαρξη εθνών, θρησκειών και πολιτισμών επί αιώνες στην πόλη και την περιοχή των Ιωαννίνων. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου επισήμανε ότι η πόλη των Ιωαννίνων δεν αποτελεί μόνο μία πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης αλλά μία διαπολιτισμική πρωτεύουσα.
Οι τοπικές Αρχές των Ιωαννίνων έδωσαν στους σπουδαστές αναμνηστικά δώρα, ενώ με τη σειρά τους οι σπουδαστές τους αποζημίωσαν τραγουδώντας τα κάλαντα των Χριστουγέννων σε τρεις γλώσσες.
Όπως τόνισε ο Πρύτανης, σκοπός και στόχος είναι να γνωρίσουν οι αλλοδαποί σπουδαστές του Κέντρου πραγματικά και ουσιαστικά την Ήπειρο και να μεταλαμπαδεύσουν τον πολιτισμό και τις ομορφιές της στις χώρες τους. Συνεπώς, οι επισκέψεις αυτές προάγουν και ενισχύουν την υποψηφιότητα της πόλης των Ιωαννίνων ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg 5.jpg 6.jpg

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff