Οι Κινέζοι σπουδαστές του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι διδάσκονται την ελληνική γλώσσα βάσει πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα την Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017.

Στην επίσκεψη παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ., Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, η κ. Αλεξάνδρα Γαλάνη, μέλος Ε.Ε.Π., οι Κινέζοι σπουδαστές μαζί με τις συνοδούς-καθηγήτριές τους και η συνοδός-καθηγήτρια του προγράμματος, κ. Wang Man.

Οι αλλοδαποί σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του καταξιωμένου οργανισμού από τη Διευθύντρια Σπουδών, κ. Κριτσιμά, να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν στην παρασκευή παραδοσιακών τοπικών εδεσμάτων (τυροπιτάκια, μπακλαβά γιαννιώτικο και κουλουράκια) από τους σπουδαστές του Τμήματος Τεχνικών Μαγειρικής Τέχνης – Αρχιμαγείρων και να συνομιλήσουν με τους σπουδαστές των Τμημάτων του Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα για θέματα, όπως: η ελληνική και η κινέζικη γλώσσα και οι διατροφικές συνήθειες στην Κίνα και στην Ελλάδα. Η πολιτιστική αυτή όσμωση των δύο πολιτισμών ολοκληρώθηκε με ένα πλουσιοπάροχο γεύμα, προσφορά του Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα ενώ η Διεύθυνση του Ι.Ι.Ε.Κ. προσέφερε μία τούρτα σε Κινέζα φοιτήτρια που γιόρταζε τα γενέθλιά της, επιφυλάσσοντάς της έτσι μία όμορφη έκπληξη.

Η επίσκεψη των σπουδαστών του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. σε τοπικούς φορείς και οργανισμούς δεν ενισχύει μόνο την εκμάθηση και χρήση της ελληνικής γλώσσας σε αυθεντικά γλωσσικά περιβάλλοντα αλλά αποτελεί και ευκαιρία για διαπολιτισμική επαφή των αλλοδαπών σπουδαστών του Κέντρου υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι ένας από τους βασικούς στόχους του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. είναι η διαπολιτισμική επαφή των λαών με σεβασμό στην ετερότητα και στη διαφορετικότητά τους.

Ευχαριστούμε θερμά τη Διευθύντρια Σπουδών του Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα, κ. Κριτσιμά, για τη θερμή υποδοχή και την άριστη φιλοξενία, καθώς και όλο το προσωπικό και τους σπουδαστές του Ι.Ι.Ε.Κ. που φρόντισαν αυτή η επίσκεψη να αποτελέσει μία αυθεντική ευκαιρία επαφής των Κινέζων φοιτητών με την ελληνική κουλτούρα και γαστρονομία. Είμαστε σίγουροι ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν με τη σημερινή επίσκεψη θα τους μείνουν βαθιά χαραγμένες στην ψυχή τους.

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff