Οι Κινέζοι σπουδαστές του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι διδάσκονται την ελληνική γλώσσα βάσει τριετούς πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γιόρτασαν την κινέζικη πρωτοχρονιά με την παράθεση εορταστικού γεύματος σε γνωστό εστιατόριο της πόλης μας τη Δευτέρα, 30/1/2017.

Στο γεύμα παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ., Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, οι Κινέζοι σπουδαστές μαζί με τη συνοδό-καθηγήτρια του προγράμματος, κ. Wang Man, καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρέτησε εγκάρδια την εκδήλωση τονίζοντας ότι φέτος συνδυάστηκε ο εορτασμός της κινέζικης πρωτοχρονιάς με την ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών που είναι η μέρα των ελληνικών γραμμάτων. Ο κ. Καψάλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του προγράμματος ύστερα και από τη συνάντηση που είχε με τον Κοσμήτορα του κινέζικου Πανεπιστημίου, καθώς οι φοιτητές ανταποκρίνονται πολύ θετικά στην εκμάθηση της ελληνικής. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους Κινέζους φοιτητές καλή χρονιά και καλή πρόοδο ενώ επεσήμανε ότι θα συνεχιστεί η συνεργασία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιό τους.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι σπουδαστές του προγράμματος, οι οποίοι με τη σειρά τους μοίρασαν ευχές για καλή χρονιά και υγεία και ευχαρίστησαν το προσωπικό για την πολύ καλή συνεργασία τόσο σε επίπεδο εκπαιδευτικό όσο και σε προσωπικό.

Την Τρίτη, 31/1/2017 το ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του στις εγκαταστάσεις του ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. «Σταύρος Νιάρχος» όπου και στεγάζεται. Στην κοπή της πίτας παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, οι σπουδαστές όλων των προγραμμάτων του Κέντρου καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Το φλουρί κέρδισε Κινέζα σπουδάστρια του Κέντρου στην οποία δόθηκε αναμνηστικό δώρο από το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού.

Τόσο ο εορτασμός της κινέζικης πρωτοχρονιάς που προηγήθηκε όσο και ο εορτασμός της ελληνικής πρωτοχρονιάς, με την κοπή της βασιλόπιτας, αποτέλεσαν ευκαιρία για διαπολιτισμική επαφή των αλλοδαπών σπουδαστών του Κέντρου υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι ένας από τους βασικούς στόχους του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. είναι η διαπολιτισμική επαφή των λαών με σεβασμό στην ετερότητα και στη διαφορετικότητά τους.

kineziki-protoxronia1.jpg kineziki-protoxronia2.jpg

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff