Οι Κινέζοι σπουδαστές του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, οι οποίοι διδάσκονται την ελληνική γλώσσα βάσει τριετούς πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Ξένων Σπουδών του Πεκίνου και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γιόρτασαν την κινέζικη πρωτοχρονιά με την παράθεση εορταστικού γεύματος σε γνωστό κινέζικο εστιατόριο της πόλης μας τη Δευτέρα, 8/2/2016.

Στο γεύμα παρευρέθηκαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρος του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ., Καθηγητής κ. Γεώργιος Καψάλης, οι Κινέζοι σπουδαστές μαζί με τη συνοδό-καθηγήτρια του προγράμματος, κ. Wang Man, καθώς και το διδακτικό και διοικητικό προσωπικό του Κέντρου.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων χαιρέτησε εγκάρδια την εκδήλωση υπενθυμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γενικότερα είναι δίπλα στους σπουδαστές για το διάστημα που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους. Τέλος, ευχήθηκε σε όλους και στον καθένα χωριστά καλή πρόοδο, υγεία και προσωπική ευτυχία.

Στη συνέχεια το λόγο πήραν οι σπουδαστές του προγράμματος, οι οποίοι με τη σειρά τους μοίρασαν ευχές για καλή χρονιά, ανέφεραν ότι φέτος στο κινέζικο αστρολογικό σύστημα είναι το έτος του πιθήκου και τέλος μίλησαν για τα έθιμα της κινέζικης πρωτοχρονιάς στην κινέζικη και στην ελληνική γλώσσα.

Τόσο ο εορτασμός της ελληνικής πρωτοχρονιάς, που προηγήθηκε, με την κοπή της βασιλόπιτας όσο και ο εορτασμός της κινέζικης πρωτοχρονιάς αποτέλεσαν ευκαιρία για διαπολιτισμική επαφή των αλλοδαπών σπουδαστών του Κέντρου υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά ότι ένας από τους βασικούς στόχους του ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. είναι η διαπολιτισμική επαφή των λαών με σεβασμό στην ετερότητα και στη διαφορετικότητά τους.

1.jpg 2.jpg 3.jpg 4.jpg

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff