Το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ως αναγνωρισμένο εξεταστικό κέντρο από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας (Κ.Ε.Γ.) και από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ανακοινώνει ότι θα διοργανώσει ειδικά μαθήματα γλωσσικής προετοιμασίας με σκοπό τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Ελληνομάθειας Μαΐου 2015.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε :

  • αλλοδαπούς και ομογενείς (φοιτητές, εκπαιδευτικούς, μετανάστες, υποψήφιους για σπουδές σε ελληνικά Πανεπιστημιακά και Τεχνολογικά Ιδρύματα) και
  • άτομα που διαμένουν και εργάζονται μόνιμα στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, τα μαθήματα απευθύνονται σε πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε υπηκόους Τρίτων Χωρών, άνω των 18 ετών, για τους οποίους η απόκτηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξεύρεση εργασίας στην Ελλάδα, για φοίτηση σε ελληνικά ιδρύματα ανώτερης ή ανώτατης εκπαίδευσης, για διορισμό στο ελληνικό δημόσιο, για την απόκτηση της άδειας παραμονής «επί μακρόν διαμένοντος». Στόχος των μαθημάτων είναι τόσο να λάβουν γνώση οι εκπαιδευόμενοι της εξεταζόμενης ύλης όσο και να εξοικειωθούν με το σύστημα εξέτασης για την πιστοποίηση της ελληνομάθειας μέσω εντατικών επαναληπτικών μαθημάτων προσανατολισμένων στις ανάγκες των εξετάσεων.

Τα μαθήματα που καλύπτουν και τα τρία επίπεδα ελληνομάθειας (αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων) θα έχουν χρονική διάρκεια τεσσάρων (4) μηνών, από το Φεβρουάριο έως και το Μάιο του 2015 (σύνολο 13 εβδομάδες). Τα δίδακτρα για το ανωτέρω χρονικό διάστημα ανέρχονται στα 250,00 €.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα διδασκαλίας τα μαθήματα θα γίνονται δύο (2) ημέρες/εβδομάδα, τρεις (3) ώρες/ημέρα, στις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Κέντρου Ελληνικής Παιδείας Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε.) «Σταύρος Νιάρχος» (δίπλα από το Τεχνολογικό Πάρκο).

Σχετικά με πληροφορίες που αφορούν τη διεξαγωγή των μαθημάτων οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού (τηλέφωνα: 26510 09153, 09132, fax: 26510 09229, e-mails: intouvli@cc.uoi.gr, ifotou@cc.uoi.gr, ιστοσελίδα: http://hellenic-center.uoi.gr, Διεύθυνση: Διεθνές Κέντρο Ελληνικής Παιδείας-Παράδοσης & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης "Σταύρος Νιάρχος", γραφείο Διοίκησης, 1ος όροφος). Οι εγγραφές για τη συμμετοχή στα μαθήματα θα διαρκέσουν από 1/12/2014 έως 8/02/2015.

Παρακαλούμε δείτε συνημμένο αρχείο (pdf icon1)

Ιωάννινα, 26/11/2014

Ο Πρόεδρος του
Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας & Πολιτισμού

 

Καθηγητής Γεώργιος Δ. Καψάλης
Πρύτανης

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff