ΔΙ.Κ.Ε.Π.Π.Ε.Ε. Σταύρος Σ. ΝιάρχοςΤο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ.) του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για δύο σχεδόν δεκαετίες αναπτύσσει εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις με κύριο άξονα την αγάπη της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού, τη διαπολιτισμική και πολυπολιτισμική επαφή και αλληλεπίδραση νέων ανθρώπων από όλο τον κόσμο με όραμα την ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών.

Σήμερα το ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. αποτελεί ένα καταξιωμένο κέντρο που δραστηριοποιείται προς τη διεθνοποίηση της εκπαίδευσης με κριτήρια την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμκού -φοιτητές, διδάσκοντες, ερευνητές- και τη διασφάλιση της ακαδημαϊκής ποιότητας στις σπουδές και τη διεθνή συνεργασία. Την προσπάθειά μας αυτή για μία διεθνούς κύρους και διαρκώς αναβαθμιζόμενη γλωσσική εκπαίδευση και κατάρτιση με επίκεντρο την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό εμπνέει το όραμά μας για τη διάδοση της Νέας Ελληνικής ως ξένης γλώσσας και την προβολή των διαχρονικών αξιών του ελληνικού πολιτισμού.

Το ΚΕ.Δ.Ε.Γ.ΠΟ. ιδρύθηκε επί Πρυτανείας Δημητρίου Γλάρου, με την υπ'αριθμόν 755/9.02.1995 απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και διέπεται από Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας.

 
 
#fc3424 #5835a1 #1975f2 #9ada4e #a9f9a7 #1d3eff